Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu säljs smått som stort i Folkets hus

UPPDATERAD. Sugen på att äga en bioskylt eller en salongslampett? Nu sker utförsäljning av saker från Hallsbergs Folkets hus.

Annons
Vem vinner anbudsgivningen på den åtråvärda bioskylten i neon? Det vet vi på fredag först. Foto: Åsa Eriksson

Det verkade som om delar av inventarierna kommer få ett fortsatt liv i Folkets hus-miljö: Magnus Moberg kom från Folkets Hus i Skoghall och gick omkring med vaken blick.

- En del tyger blir det säkert. Och kanske en del annat. Men jag vill ju inte säga för mycket med tanke på anbuden, säger han och går raskt vidare.

- Många har ringt och frågat kring en del inventarier på Folkets hus, och därför får nu allmänheten lägga anbud på det de önskar köpa, säger Mikael Andersson, föreståndare på Folkets hus.

I dag klockan 16-19 och i morgon torsdag samma tid finns han på plats för att ta emot anbud. Det blir även försäljning via loppis.

- Det beror ju på vad det är för saker. Mindre saker som porslin och vinglas säljs direkt, medan anbud gäller större saker som flera vill ha. Bioskylten är en sån sak som jag vet att flera är spekulanter på, säger Mikael Andersson.

Många saker såsom stolar och andra möbler har redan fraktats bort, där kommunen ser för sig att de ska komma till nytta på annat håll.

På fredag ges besked till dem som lagt högsta budet. Senast på söndag måste sakerna som inhandlats hämtas- för under nästa vecka inleds rivningen av byggnaden.

Minnessaker. - Rivjärnet ska jag ha till en lite annorlunda sak: jag ska hänga smycken på det! Och plasthjärtat ska pryda ytterdörren hemma, berättar Kerstin Jarnehag.Helst hade hon dock sett att Folkets hus fick vara kvar:- Rivningen är en stor sorg för oss.

Mer läsning

Annons