Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar de farvälav trogna kunder

In i det längsta har Rune och Doris Gunnarsson skjutit upp stängningen av butiken Tibro-möbler. Mötet med alla ”goa kunder” har vägt tyngre än att få pension.
– Jag kan inte tänka mig något bättre att jobba med, säger Rune efter 55 år i möbelbranschen.

Annons
Sista rycket. Lokalen töms och Tibromöbler stängs sista januari. Familjen Gunnarsson hade hoppats någon skulle köpa butiken, men det blev inte så.BILD: SAMUEL BORG

För ungefär 20 år sedan upplöstes familjeföretaget som drev Idémöbler i Örebro. För Hallsbergsparet Rune och Doris Gunnarsson såg det i förstone ut att bli ett vägskäl mot något annat.

– Men folk ringde hem till oss och ville köpa möbler, säger Doris och ler.

De kände sig tveksamma. Skulle det fungera att dra igång företag på nytt i lågkonjukturen som rådde, och börja sälja möbler på ”mammas gata” i Hallsberg?

– Svaret blev ja. I Hallsberg finns en kundkrets som har behov av det Tibromöbler står för. Servicen är a och o, säger Rune.

Sålunda blev det ett par decennier till i möbelkundernas tjänst. De som har köpt möbler från det lilla huset bakom hotell Stinsen har fått dem både levererade och monterade - för en billig penning.

– Jag har varit inne i nästan varje kåk i Hallsbergs kommun. Vi har haft massor av kunder från Kumla, och kört mot Örebro och Askersund också, berättar Rune.

Om det finns någon mall som formar en företagare så är nog Rune född i den. Han morfar kallade honom ”disponenten” när han var liten.

– Jag kommer från Tångeråsa och började som tapetserare i Fjugesta när jag var 14 år. Så jag har aldrig varit rädd för att ta i möblerna heller, säger Rune.

På 60-talet blev Rune säljare vid dåvarande Möbelcentrum i Järsjö. Ägaren var ofta på affärsresor och Rune lärde sig snabbt att stå ansvarig med en butik. Efter det dröjde det inte länge förrän han blev företagare på allvar. Under många år drev han sedan möbelbutik i Örebro tillsammans med Jack Wallin.

Doris har alltid funnits vid Runes sida. Paret har tre barn som i mångt och mycket har ”växt upp” i möbelaffär. På Tibromöbler i Hallsberg har kunderna framför allt fått lära känna dottern Madelene.

– Jag har haft en liten firma i firman, med tyger och gardiner. Det har varit väldigt trevligt, säger hon.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons