Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bok ger Burmaskvinnor en egen röst

Rallarrosen fortsätter kampen för kvinnorna och demokratin i Burma. Med hjälp av Jenny Hedströms nyutgivna bok ”Jag har en röst” vill föreningen sprida kunskap för att hjälpa de burmesiska kvinnorna som lever i exil.

Annons
Jenny Hedström har skrivit boken ”Jag har en röst”, baserad på möten med burmesiska kvinnor som lever i exil i Thailand. Boken är en del i Rallarrosens kamp för Burmas kvinnor och en demokratisk förändring i landet. BILD: SAMUEL BORG

S-kvinnorna i kvinnoklubben Rallarrosen har drivit ett treårigt demokratiprojekt med hjälp av organisationen Palmecentret i samarbete med biståndsorganisationen Sida. Projektet har drivits genom organisationen BWU, Burmese Women´s Union.

Genom seminarier, resor till Thailand och besök av burmeser i Hallsberg har Rallarrosen arbetat med att belysa livsförhållandena för burmesiska kvinnor som lever i exil och uppmärksamma kampen för demokrati i Burma.

Projektet är avslutat och nu pågår arbetet med att skriva slutrapporten.

– Vi har ansökt om en fortsättning på projektet, säger Gunnel Hedström, ordförande i Rallarrosen.

Om ansökan går igenom är tanken att Rallarrosen ska stödja Political Empowerment Program, ett program som går ut på att utbilda unga burmesiska kvinnor inom olika ämnen.

Vad har ni för förhoppningar med ert projekt?

– Det kan vara en droppe som urholkar stenen, säger Gunnel Hedström.

– Vi vill ändra kvinnornas livsvillkor. Vi försöker sprida kunskap, säger Christina Johansson, ordförande för S-kvinnor i Örebro län.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons