Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bok skildrar Pålsboda GoIF:s historia

Engagemanget för Pålsboda gymnastik- och idrottsförening har varit långt för Göte Ungdal, både som vaktmästare och som idrottare. Nu har han sammanställt en bok med foton från föreningens historia.

Annons
Första exemplaret. Göte Ungdal bläddrar i det första bokexemplaret som kommit från tryckeriet.

Pålsboda. På vardagsrumsbordet ligger det första, rykande färska exemplaret av boken. Över 100 sidor lång med mer än 300 bilder blev det till slut.

– Ungefär ett år har det tagit att göra klart den, även om jag inte har jobbat med den på heltid. Från början var jag inte så van att skanna in bilder och arbeta i datorn, men det har jag fått lära mig under tiden, säger Göte.

Göte tog initiativet till att skapa boken då han visste att det fanns många bilder från föreningens historia. Dessa var skänkta av den tidigare NA-lokalredaktören Gunnar Hjalmarsson.

– Jag ville inte att de skulle försvinna, utan att historien ska bevaras. Jag hade också en del egna bilder och minnen att bidra med.

Boken täcker in Pålsboda GoIF:s verksamhet mellan åren 1932 och 2000. Det finns bilder från olika sporter, aktiviteter som bytesdagar och idrottsdagar, lagfoton med mera. Göte själv har bland annat spelat hockey, tennis och fotboll.

– Jag har ett stort idrottsintresse. Nu mera är det på motionsnivå.

På fredag finns Göte på plats i Paviljongen på idrottsplatsen klockan 16-18 för den som vill beställa ett exemplar av boken.

Mer läsning

Annons