Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny konsthall i garaget

Den här sommaren får Hallsberg en ny konsthall. Från och med nu har konstnärer i kommunen möjligheten att visa upp sina verk en vecka i det gamla garaget på Bergöösa huset.

Annons
Premiärutställare. Siw Eriksson och Marita Olsson Bluum är först att ställa ut i den nya konstlokalen Garaget i Bergööska huset.

Först ut att visa upp sina alster i den nya konsthallen, som passande nog fått namnet Garaget, är Siw Eriksson och Marita Olsson Bluum. Det är även de som ligger bakom idén att öppna upp det gamla garaget för konstutställningar.

– Vi är båda med i Hallsbergs bild- och konstförening och delar på en ateljé här på övervåningen. Vi ringde till kommunen och kom med förslaget, säger Marita Olsson Bluum.

Flera lediga veckor kvarOch kommunen nappade. Fram till vecka 32 är det möjligt för lokala konstnärer och konsthantverkare att gratis använda lokalen en vecka för utställningen. Fortfarande är flera veckor lediga, enligt kommunens ansvariga.

Siw och Marita tillbringar mycket tid i sin ateljé och alla deras verk är relativt färska.

– Vi kombinerar målandet med att vakta konsthallen, som ligger vägg i vägg med ateljén. Men vi är produktiva när vi väl målar, säger Marita.

I går hade sommarutställningen i konsthallen premiär, där visas kläder av den Hallsbergsbördiga designern Vanja Brunzell.

Mer läsning

Annons