Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande efter tio år med Storsveden

Folkpartiet i Hallsberg har under många år letts av Östansjöbon Erik Storsveden. Men nu tar en yngre Erik vid - vid partiets årsmöte utsågs Erik Teerikoski 20 år till ny ordförande.

Annons
Yngre krafter. Erik Teerikoski 20 år har valts till ny ordförande i Folkpartiet Hallsberg

Under de sista åren har Folkpartiet Hallsberg haft ett uppsving och lockat flera yngre medlemmar. Det rapporterades i samband med årsmötet.

Inte minst märktes de yngres frammarsch i valet där Erik Teerkoski kryssade sig upp från plats tre till ett. Sedan Teerikoski valde att engagera sig i Folkpartiet har han hunnit med att vara distriksordförande för ungdomsförbundet och räknas som en medlemsvärvare av rang. Att nu på allvar ta steget in i moderpartiet ser han som en spännande utmaning:

– Vi är inne i en förändringsprocess och jag ser fram emot att få leda den inre processen i partiet, säger Erik Teerikoski i ett pressmeddelande.

– Erik Storsveden har varit en bra ordförande under sina tio år och kommer fortsätta som starkt namn i kommunfullmäktige men också i styrelsen, tillägger han.

Erik Teerikoski ser som sin främsta uppgift som ordförande att stärka föreningen för att kunna möta väljarna inför valet 2018. Förutom de båda Erikarna valdes Robin Gustafsson, Jaana Storsveden och Fredrik Askhem in i styrelsen som ledamöter. Folkpartiet tackade Göran Bergström och Ingrid Grahn för förtjänstfullt styrelsearbete under många år.

Mer läsning

Annons