Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny politisk ledning utsedd

Hallsbergs politiska ledning är utsedd för de kommande fyra åren. Tre nya ansikten finns med i toppen på organisationen som också blir annorlunda. De gamla utskotten försvinner och nämnderna förändras.

Annons
Nya politiska S-ledningen. Från vänster: Anne Carlkvist Fors, ordförande i miljö-, bygg- och myndighetsnämnden, Siw Lunander, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden, Thomas Doxryd, omvald som kommunstyrelsens ordförande, Magnus Andersson, ordförande i socialnämnden och Inga-Britt Ritzman, ordförande i teknik- och plannämnden. I mitten fr.v: Maja Stopek, ny vice ordförande i kommunfullmäktige och Hallbo samt ny ledamot i kommunstyrelsen, Amanda Vikenfalk, ny ledamot i kultur- och utbildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. BILD: SAMUEL BORG

 Litegrand som ”hela havet stormar” har det varit när den nya socialdemokratiska ledningen har tillsatts. Ändå är det långt ifrån den turbulens som rådde när ny kommunstyrelseordförande skulle utses för några år sedan.

– Partiet har enhälligt ställt sig bakom den nya konstellationen, säger Thomas Doxryd (S).

Den här gången fanns inga interna tveksamheter, Thomas Doxryd får fortsatt förtroende som kommunstyrelsens ordförande och första kommunalråd.

–  Jag är stolt och glad för förtroendet, och med det här gänget som lag känner jag en oerhörd tillfredställelse, säger han.

I går förmiddag mönstrade det nya S-laget för första gången i kommunalrådsvåningen. En del är rejält erfarna i politiken, andra betraktas som framtidslöften på inskolning.

Barbro Isaksson

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons