Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag till Hallsberg - vilket ännu hemligt

Ännu ett företag flaggar för att etablera sig i Hallsberg. Kommunen gör sig beredd och tar fram en ny detaljplan för Rala industriområde, etapp 2. Bygget väntas komma igång nästa år.

Annons

Vilket företag det är som har vänt blickarna åt Hallsberg är ännu inte offentligt. Kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) säger så här:

– En byggnation kan väntas under första delen av år 2012 – om etableringen blir av.

Är det ett känt företag?

– Ja, det får man säga, i vissa landsändar. Deras sydligaste läge i dag är Ludvika, säger Doxryd.

Den nya detaljplanen avslöjar att etableringen kommer att ge en annorlunda profil åt Hallsbergs norra infart. Området är beläget direkt norr om Volvo och avgränsas i väster av Samzeliigatan, eller länsväg 529.

Planområdet i sin helhet kallas Rala industriområde. Etapp 1 är gjord sedan tidigare för Volvos verksamhet. Etapp 2 är detaljplanen som nu är aktuell för samråd. Samtidigt pågår arbetet med etapp 3, den detaljplan som behövs för att bygga den stora järnvägsverkstad som NA tidigare har berättat om.

– Planområdet för etapp 2 omfattar 7,5 hektar. Det som blir möjligt att bygga där är lokaler för småindustri, handel och kontor, säger planeringsarkitekt Beatrice Arvidson.

Rondellbygge på gång

Kommunen kommer att sälja mark till den som bygger på området, även vägen in till själva fastigheten får exploatören stå för.

Redan i dag ser det ut som om bygget är i gång i området. Det som pågår är att Eon håller på att flytta elkablar. När det är klart ska en rondell byggas i vägskälet Samzeliigatan-Hardemovägen.

Ny väg

– I samband med rondellbygget ska också en ny anslutningsväg byggas österut, in mot Volvo och det nya industriområdet, säger Beatrice Arvidsson.

I detaljplanen har man även vikt utrymme för att i framtiden kunna bredda Samzeliigatan, norra infarten till Hallsberg. Den befintliga gatan är sju meter bred, vilket anses vara i smalaste laget ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Mer läsning

Annons