Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt golv klart till skolstarten

Lagom till skolstarten i augusti ska Alléhallens sporthall ha ett nytt multisportgolv. Det gamla parkettgolvet och äldre golvlager har rivits loss i sommar och totalt rustas hallen upp för fyra miljoner kronor.

Annons
Bort med det gamla. Under sommaren har arbetet pågått för fullt med att bereda plats för det nya multisportgolvet.

Mycket i Alléhallens sporthall är i originalskick från när den byggdes 1967. Parkettgolvet hörde dock inte dit, det lades in för cirka 20 år sedan. Men nu är det borta, tillsammans med originalgolvet i linoleum som låg under.

– Vi har försökt bevara parketten så länge vi kunnat, men i slutet har vi lagat och lappat mycket och skaderisken har blivit allt större, säger Urban Kapple, avdelningschef på Hallsbergs kommun.

Mångsidigt golvIn ska i stället ett så kallat multisportgolv av samma typ som finns i Sydnärkehallens bollhall och i nya Lindesbergs Arena. Det golvet byggs upp underifrån från betongen med olika lager för att skapa bästa möjliga underlag.

– Vi kunde ha lagt det nya golvet ovanpå de gamla och sparat en del pengar på det, men mätningar har visat att det finns tendens till fuktproblem och då skulle vi kanske blivit tvungna att riva upp allt igen om det blev värre, säger Kapple.

Som namnet antyder ska ett multisportgolv passa de flesta idrotter.

– Vi har diskuterat med föreningarna och med skolan och de flesta tycker att det här är ett lyft. Vid dansuppvisningar, som brukar hållas här några gånger om året, kan det dock bli aktuellt att lägga in lös parkett tillfälligt, säger Kapple.

Omklädningsrummen

Utöver det nya golvet ska även omklädningsrummen i hallen, som inte är åtgärdade sedan 1967, renoveras.

– Nu får alla fyra omklädningsrum varsitt duschrum, i stället för som tidigare när två rum delade på duschar, säger Kapple.

Dessutom kommer en ny ridåvägg att installeras i hallen i stället för den gamla vikväggen, som även den var från 1967.

Enligt planen ska nu golv, omklädningsrum och ridåvägg vara helt klara den 21 augusti.

Mer läsning

Annons