Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt grepp om kulturen

En ny ledningsgrupp med ansvar för kulturfrågor har bildats. Den ska tillsammans med politikerna ta fram ett kulturpolitiskt program.

Annons
Kommunens konstinköp är en del som ska ingå i det kulturpolitiska program som ska tas fram.BILD: SAMUEL BORG

Ansvaret för kulturen har strukturerats om i flera steg. Det som förut hette barn- och utbildningsnämnden heter i dag kultur- och utbildningsnämnden. Med det flyttades större delen av gamla kultur- och föreningsutskottets verksamhet in i nämnden.

Dessutom har kulturskolan förstärkts i och med att nämnden från och med i år infört en rektorstjänst på 50 procent. Tidigare har den dåvarande rektorn varit tjänstledig på den tid som avsett kulturskolan.

Nu ska det tas ytterligare ett grepp om kulturen. Anders Öberg, chef för kultur- och utbildningsförvaltningen, har startat en ledningsgrupp som ska ha ansvar för kulturfrågor. Med i gruppen är förutom han själv bibliotekschefen Lena Crommert, kultur- och föreningschefen Börje Boman och kulturskolans nya rektor Christina Johansson.

– Vi har stora förhoppningar om att tillsammans med politikerna jobba fram ett kulturpolitiskt program. Vi har träffats några gånger i gruppen och redan sett en del samarbetsmöjligheter, säger Anders Öberg.

Siw Lunander (S), kultur- och utbildningsnämndens ordförande, tar upp Bergööska huset som ett exempel:

– Vi behöver se till att vi har en budget och en plan för sommarens utställningar. Vi behöver vara ute i bättre tid. Målet är att ha en budget med mer långsiktighet och framförhållning, säger Siw Lunander.

Läs mer i söndagens NA.

Mer läsning

Annons