Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt Lan-gäng med stora ambitioner

De älskar datorer, och även att umgås tillsammans via datorer. En ny lan-grupp har bildats i Pålsboda, med visionen att fylla hela Sydnärkehallen med spel.

Annons
Älskar att spela tillsammans. Vretstorpsbon Christopher Forsberg och de andra i /create träffas varje vecka i Pålsboda. Där smider de planer på att arrangera större lan-spel för andra.Bild: Åsa Eriksson

Vi träffas i Studiefrämjandets lokaler i ett hyreshus i Pålsboda. I rummet sitter ett gäng vars största hobby är spel och datorer och det är något som de nu också vill utveckla till större arrangemang. Lan-gruppen bildades officiellt i oktober och kallar sig /create.

– Vi tillbringar mycket tid vid datorerna, men är samtidigt långt ifrån några ensamvargar. Det blir en helt annan stämning när man träffas tillsammans, säger Christoffer Wennerlund, som liksom de flesta andra i föreningen bor i Pålsboda och tycker si och så om det kommunen erbjuder för den som är ung.

– I det övriga föreningslivet handlar mycket om idrott. Vi är inga idrottsmänniskor, men när vi ses kan det ge spontana aktiviteter, som då vi spelade spökboll vid senaste lanet i Pålsboda gymnastikhall.

25 personer kom till lanspelhelgen som /create arrangerade en helg i januari. Det var mindre än vad man hoppats på.

– Jag är säker på att det sitter fler där hemma vid datorerna som gärna skulle vilja vara med. Det svåraste är att nå ut med information om att vi finns. Vi håller på att bygga upp en hemsida, och sprider även information via vår facebookgrupp och affischer ute på orterna, säger Jonas Carlsson.

Det finns ju redan en stor lan-grupp i Sydnärke, A-lan: vore det inte smartare att samarbeta med dem?– De har ju sin utgångspunkt från Askersund och den långa vägen dit ner lockar inte direkt i vardagen, säger Christoffer Wennerlund, men till större lan-arrangemang är de absolut öppna för att spela hos varandras lan eller att samarbeta.

Den stora visionen är att fylla hela Sydnärkehallen i Hallsberg till ett lan med minst 300 personer. Kontakter har tagits med Hallsbergs kommun, som ställt sig välvilliga till initiativet. /create ska i vår också vara med på förenings- och företagsmässan.

Mer läsning

Annons