Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt projekt ska stärka skolan

Kommunerna Hallsberg och Ljusnarsberg är utvalda att delta i ett projekt för att stärka grundskolorna i kommunen. Skolkommunsatsningen drivs av Regionförbundet Örebro.

Annons

Regionförbundet kommer att göra en satsning i skolan i Hallsberg. Satsningen innebär att skapa ett långsiktigt och hållbart skolutvecklingsarbete. Projektet kommer att pågå i fyra år.

– Vi anmälde oss snabbt och vi och Ljusnarsbergs kommun blev uttagna. Vi har en del att arbeta med, säger Siw Lunander, (S), ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden.

– Projektet känns jättebra. Nu blir det individuella planer för de sju skolenheterna. Det blir en tydlig kartläggning, säger Fredrik Nordvall, förvaltningschef för Kultur- och utbildningsförvaltningen.

Hallsberg och Ljusnarsberg låg på plats 280 och 287 i SKL:s lista över öppna jämförelser för grundskolan läsåret 2012-2013.

Enligt ett informationsmaterial från Regionförbundet kommer skolstödsgruppen att göra kartläggningar med nulägesanalyser och de kommer att handleda förskolechefer, rektorer, förvaltningschefer och arbetslag.

Skolkommunsatsningen är ett samarbete mellan Regionförbundet, skolinspektionen, SKL, Skolverket och Mittuniversitetet.

Kultur- och utbildningsnämndens ledamöter fick projektet presenterat för sig på det senaste nämndmötet.

Mer läsning

Annons