Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OK Tisaren på väg till tiomilatävling

Med start på fredag och fortsättning under lördagen deltar orienterare från OK Tisaren i Ungdomens Tiomila i Kärra i Marks kommun.

Annons

I Ungdomens Tiomila springer ungdomar upp till 18 år stafett i tre olika klasser, HD12, HD 18 och D18. Ända sedan starten för 34 år sedan har OK Tisaren deltagit. Tävling samlar deltagare även från andra länder med många duktiga löpare från Finland. Speciellt för tävlingen är att killarna som springer i klassen HD 18 startar kl 03.00 på morgonen. Ofta i trolsk stämning med dimma. Tjejerna startar 05.30 på morgonen. Den yngsta klassen springer på fredagskvällen.

Maxåldern på 18 år kan göra det svårt för klubbarna att få ihop ungdomar i rätt åldersklasser. För första gången har inte Tisaren något killag i H18 men däremot lag i tjejernas D18 klass och i den yngsta klassen HD12.

OK Tisaren har genom åren varit framgångsrika med tre totalsegrar. 1987 vann killarna och tjejerna var tvåa, 1988 vann tjejerna och 1991 var det killars tur att återigen stå överst på prispallen. De är nu föräldrar och det är deras barn som återfinns i startlistorna för HD 12. I år går tävlingen i Kärra, Öxabäck i Marks kommun.

Deltagande från Tisaren är i HD 12 Emil Larsson, Noel Helmersson, Robin Helmersson, Amanda Sjödin, Hugo Sjödin och Valter Pettersson. I D18 springer Anna Hallmén, Isabella Agerhäll, Lisa Hallmén, Lisa Johansson, Johanna Särnbrink och avslutar med JVM brons medaljören Andrea Svensson.

Mer läsning

Annons