Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar framtid för lekplats

Flera läsare har reagerat på den igenväxta lekplatsen i Svennevad, och undrat varför Hallsbergs kommun inte gör något. Men även om det är kommunens mark, har lekplatsen genom åren skötts av föräldrarna i byn.

Annons
Igenväxt. Lekplatsen är näst intill igenväxt.

Lekplatsen byggdes upp på initiativ av familjen Swan när de själva byggde hus för drygt 20 år sedan.

– Tomten intill var kommunens, och den fick vi göra vad vi ville med. Då ville vi göra en lekplats. Folk i byn hjälpte till och tog dit lite begagnade grejer, säger Ulrika Swan.

När antalet barn sedan växte i Svennevad valde kommunen att satsa och bytte ut några av leksakerna och sanden. De står också för den årliga besiktningen.

– När barnen blev större har skötselarbetet avtagit. Mina egna barn är nu 14 och 18 år. Men nu har det kommit fler barn i byn igen, och lekplatsen utnyttjas mer, säger Ulrika.

Även Svennevads idrottsförening har tidigare varit inblandade en del i gräsklippningen.

– Men det finns ingenting skrivet med kommunen, vi får inga pengar eller så. Kanske vore det bra med ett möte och se hur vi ska sköta lekplatsen, säger Mattias Karlsson, ledamot i Svennevad IF:s styrelse. Han hade också småbarn när lekplatsen byggdes upp och hjälpte då till med skötseln.

Också Ulrika Swan tycker att det är bra om underhållet kan ses över. Önskvärt är att ha material såsom gräsklippare och krattor i anslutning till lekplatsen. Då kan föräldrar som ändå är där med sina barn lättare rensa lite under tiden.

– Problemet nu är att det är så överväxt att man inte vet var man ska börja. Men jag ska nog sammankalla nära och kära i byn, säger Ulrika.

Just nu är de ansvariga på Hallsberg kommun på semester, men Kjell Karlsson på gatukontoret har tittat lite på lekplatsen och pratat med boende i närheten.

– Det är inget område som vi klipper i dagsläget. Jag vet inte om det finns några möjligheter för oss att hjälpa till på något sätt. Det får vi se över efter semestrarna, säger Kjell Karlsson.

Mer läsning

Annons