Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagan av rivningsbeslutet avslogs

 Hallsbergs Folkets hus tycks nu stå vid vägs ände. Förvaltningsrätten i Karlstad avslår Ragnar Elfströms och Göril Thyressons överklagan av fullmäktiges beslut om rivning.

Annons

För att få till en laglighetsprövning i Förvaltningsrätten måste den som klagar visa på att ett beslut är olagligt.

I fallet med Folkes hus har Elfström/Thyresson yrkat på att rätten ska göra olika utredningar. De har dock inte har angett om och i så fall på vilket sätt det överklagade beslutet enligt dem skulle vara olagligt. Därmed avslås överklagandet av Förvaltningsrätten.

– Det var olyckligt. Men jag har förstått att rätten inte gör den typen av granskning som vi efterlyser, säger Ragnar Elfström.

När det gäller jävssituationen som han vill ha belyst skulle det gå att hård-dra saken, hävdar Elfström, men han tänker avstå.

– Det som varit bra med överklagan är att vi har fått kraftigt stöd av Hallsbergarna. Folkets hus betyder väldigt mycket för invånarna. Beslutet om rivning är en våldtäkt på arbetarrörelsens historia, säger Elfström.

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) har aldrig tvivlat på utfallet i Förvaltningsrätten.

– Överklagan uppfyller inte de ringaste kraven för att komma i fråga för en laglighetsprövning. Vi hann inte ens skicka in kommunens yttrande innan beskedet om avslag kom, säger han.

Nu tar kommunen åter tag i planeringen för rivningen. Samtidigt pågår arbetet med en ny detaljplan för vad som ska ske med området när Folkets hus är borta.

Mer läsning

Annons