Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertänd villa i Vretstorp

(UPPDATERAD 14.26) Under natten till fredag började det brinna i en villa strax utanför Vretstorp. Villan blev helt övertänd.

Annons
Branden startade i natt. Huset brann ned till grunden.

– Det är bara pyrande rester kvar, säger brandkårens inre befäl Stefan Sundblad.

Villan ligger i Sågebol, väster om Vretstorp. Det var strax efter klockan 02.00 som SOS larmades om branden. Det var grannen som upptäckte att det brann.

– Jag vaknade av att det small. Då slog jag larm, säger grannen, som vill vara anonym.

Brandkåren kom till platsen cirka tjugo minuter senare. Då var villan helt övertänd. Det fanns inledningsvis en risk för att elden skulle sprida sig till närliggande bostadshus men denna avvärjdes snart.

– Det var tur att vinden låg ut mot gärdena, annars hade elden kunnat sprida sig till byggnaderna bredvid, säger grannen.

Intill huset ligger en mindre byggnad.

På grund av den häftiga branden hade brandkårens rökdykare vid 03-tiden inte kunnat kontrollera om det fanns någon person i villan. Senare kunde det dock konstateras att ingen person befunnit sig i villan, som var under renovering.

Ägaren, som ska bo på annan ort, har underrättats om läget. Platsen har spärrats. På måndag kommer polisen att göra en teknisk undersökning.

– Vi vet inte vad som är brandorsaken, säger polisens utredningsledare, Robert Hasslinger.

Personal från Vretstorps, Laxås och Byrstas brandkår arbetade under natten med släckningsarbetet. De lämnade platsen vid niotiden på morgonen.

Samuel Borg

Mer läsning

Annons