Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pålsbo´marken i dagarna två

Först skoköp, sedan en pirog med kokosboll till efterätt. Monika Nilsson, hemvändare till Pålsboda från Barcelona där hon idag bor, hade upplägget klart för sig på Pålsbo´marken.

Annons
Musikkår. Då Lyran kom tågandes genom centrala Pålsboda visste alla att det var dags för invigning.

– Det är nog minst 25 år sedan sist det hände, men nu blev det att jag kom hem till min syster i Pålsboda samma helg som marken, säger Monika Nilsson som började dagen med att shoppa loss på fyra par skor.

Den fetaostpirog hon äter av är köpt av palestinierna Saleem Achamed och Samera Achamed. I ett rött litet tält säljer de många olika delikatesser från hemlandet, bakat av Saleem.

Samera får en kram av Kumlabon Wivi Blohm.

– Jag träffade på dem på en marknad i Vingåker och tipsade dem om Pålsboda eftersom jag tyckte så mycket om det de sålde, säger Wivi som bland annat köper med sig mannagrynskaka och vinlövsdolmar hem.

Kommersen hade alltså pågått en god stund redan innan musikkåren Lyran kommer tågandes genom marknadsområdet, för invigning av marknadsdagarna.

Marknaden arrangeras av Lions Club Pålsboda. På eftermiddagen delade de ut ett stipendium på 10 000 kronor till Pålsbodas junioreuropamästare i dans Alicia Palm-Adolfsson och Gustav Wikander, som även bjöd på en dansuppvisning.

På söndagen fortsätter marknaden, plus att det nu också bjuds in till en backluckeloppis.

Den ballongen vill jag ha, Mamma!

Mer läsning

Annons