Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pålsboda- poolen alltid lika populär

13 klubbar deltog i den årliga bordtennistävlingen Pålsbodapoolen i lördags och söndags. Totalt kom över 90 spelare till Folkasboskolans sporthall.

Annons
Serv. Julia Järlebark i Pålsboda Goif bordtennis servar i Pålsbodapoolen.

Pålsboda. Pålsbodapoolen är ett av fyra stora arrangemang som föreningen Pålsboda GoIF bordtennis arrangerar varje år.

Den spelades i tre omgångar per dag, med både dubbel- och singelklasser. Cirka 30 spelare deltog i varje omgång.

– Den här är vår återkommande tävling sedan 20–25 år och den brukar alltid vara välbesökt, säger Tom Larsson, pressansvarig i Pålsboda GoIF bordtennis och den som för dagen ansvarade för fikaförsäljningen.

Så även i år. Det kom lag från olika håll i länet, såväl som från städer i närliggande distrikt, exempelvis Katrineholm och Linköping. Idrottshallen i Pålsboda var full av bordtennisbord.

Pålsboda Bordtennis har för närvarande två serielag, A-laget i division tre och B-laget i division 4. Tidigare fanns också ett ungdomslag.

– Vi har haft få ungdomar som spelat på senare tid, och vi hoppas snart kunna ändra på det, säger Tom Larsson. I höst planerar vi en ungdomssatsning för att få fler unga att spela. Men till det behöver vi både nya ledare och nya spelare till träningarna.

Bordtennis är fortfarande en sport som domineras av killar.

– Men sporten passar för alla, och vi vill gärna att både fler tjejer och killar ska börja.

En av de som spelade i söndags var i alla fall Julia Järlebark, som på söndagseftermiddagen mötte Leif Christensen från Ålsta BK i en match.

Mer läsning

Annons