Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Pälsklingar” ställdes ut för bedömning

I går var Folkets hus i Hallsberg förvandlat till Hamstrarnas hus.
Då arrangerade nämligen Svenska hamsterföreningen en utställning.

Annons
De vintervita hamstrarna Electra och Cinderella kan gott kosta på sig att koppla av lite efter att ha kammat hem en första- och andraplats i standardklassen. BILD: SAMUEL BORG

Ett 30-tal utställare visade upp sin hamstrar, cirka 70 djur, på Folkets hus översta våning.

Hamstrarna bedömdes i två klasser, standard och pet. I standardklassen bedöms hamstrarna efter hur rastypiska de är, om de har en bra färg, rätt form på huvudet och bra täckning.

I pet-klassen tittar domaren efter hur tamt och välskött djuret är. Då har utseendet ingen betydelse. Tre domare och tre sekreterare såg i går till att hamstrarna fick en rättvis bedömning.

En av krabaterna som de föll för var den fyra månader gamla dvärghamstern Lilleman. Den stolta ägaren heter Josefine Wåhlin och kommer från Motala:

– Det gick väldigt bra. Den var bäst i ras och kom tvåa i barnklassen. Jag blev väldigt glad, säger Josefine Wåhlin, som ställde ut den för första gången.

Läs mer i måndagens NA.

Josefine Wåhlin från Motala ställde ut sin dvärghamster Lilleman för första gången. Och det var ingen dålig debut. Han blev bäst i ras i standardklassen och kom tvåa i barnklassen.BILD: SAMUEL BORG
Efter att ha haft utställarnas och domarnas ögon på sig kan det vara skönt med en välförtjänt tupplur.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons