Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsvakt åter i tjänst

Senast den 1 juli ska det åter finnas en parkeringsvakt i Hallsberg. Vaktbolaget som kommunen anlitar för andra uppdrag ska nu även sköta parkeringsövervakningen.

Annons

NA berättade för några veckor sedan att Hallsberg sedan en tid stått utan parkeringsvakt. Men i dagarna kommer det alltså åter finnas en p-vakt på deltid.

– Vi köper tjänsten av G4S, företaget som sköter andra vaktuppdrag för kommunens räkning, säger Peter Israelsson, chef för kommunens teknik- och planförvaltning.

Samarbete med Kumla upphördeFram till i våras köpte Hallsberg parkeringsövervakning från Kumla kommun, men när de beslutade att de hade behov av en p-vakt på heltid försvann övervakningen från Hallsberg.

Precis som tidigare kommer p-skivor att krävas på vissa parkeringsplatser i centrala Hallsberg.

– Syftet med dem är att ge en bättre tillgänglighet i centrum, det är ett önskemål från butiksinnehavarna. Vi vill få snurr på parkeringarna helt enkelt, säger Peter Israelsson.

Ettårigt kontraktKontraktet med G4S när det gäller parkeringsvakt gäller i ett år och omfattar tio timmars övervakning i veckan. Det är ungefär lika mycket tid som Hallsberg tidigare köpte av Kumla kommun.

Mer läsning

Annons