Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan för hur brott ska förebyggas

Nu har kommunen en plan för hur brott ska förebyggas och bekämpas. Planen gäller fram till och med 2014 och ska användas av kommunen i samarbete med polisen.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Thomas Doxryd (S), och oppositionsrådet Ewa Unevik (M) är nöjda med att planen nu har klubbats igenom.

– Det är jätteroligt att vi har kommit så långt i samarbetet. Kan vi samverka runt problemen tror jag att det här kan bli riktigt bra. Här finns en vilja och en entusiasm åt båda hållen, säger oppositionsrådet Ewa Unevik (M) som även sitter med i polisstyrelsen.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller att förebygga brott?– Samverkan. Det kan kännas oerhört frustrerande att arbeta runt samma ungdomar om man inte samverkar, menar Ewa Unevik.

I den så kallade genomförandeplanen är en rad problemområden uppställda, följt av mål för hur problemen ska hanteras. Bland problemområdena kan nämnas våld i nära relation, ungdomsbrott, våld i offentlig miljö och grov organiserad brottslighet.

Per Inzsöl Andersson är närpolischef i närpolisområde Syd. Han tror på samarbetet med kommunen:

– Jag tror att vi får i gång det brottsförebyggande arbetet på ett bättre sätt. Framgångsfaktorn i förebyggande arbete ligger i samverkan. Vi blir tydligare mot varandra, säger Per Inzsöl Andersson.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons