Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis jagar misstänkt för mordet i Sköllersta

(Uppdaterad 15.57) Polisen misstänker att den äldre man som i morse hittades död i en villa i Sköllersta blev mördad. Nu är en person skäligen misstänkt och anhållen i sin frånvaro.

Annons

Genom förhör och en teknisk undersökning av den aktuella villan har polisen samlat på sig information som gör att de misstänker att ett brott har begåtts. En person är skäligen misstänkt för mord alternativt dråp men ingen är ännu gripen. Skäligen misstänkt är den lägre graden av misstanke.

Den misstänkte är anhållen i sin frånvaro och polisen vill inte lämna någon ytterligare information om den misstänktes kön eller ålder.

Polisen vill inte berätta vilken information som lett fram till den misstänkte, eller vilken koppling den misstänkte har till mannen. Polisen är också förtegen om huruvida villan är mordplatsen.

– Åklagarmyndigheten har nu tagit över utredningen. Vi jobbar vidare med att samla in information för att kunna knyta ihop säcken, säger Mats Nylén, kommunikationschef på Örebropolisen.

Det var tidigt i morse som anhöriga larmade polisen om den döde mannen. Vid 5.30-tiden spärrade polisen av villan och tomten.

Mats Nylén är förtegen om omständigheterna kring händelsen och vill inte berätta hur gammal den avlidne mannen var.

Vad hade mannen för koppling till fastigheten?

– Det vill jag inte kommentera, säger Mats Nylén.

Har ni pratat med mannens anhöriga?

– Det är klart att de anhöriga är väldigt intressanta att prata med, men vad vi har gjort och inte gjort i utredningen vill jag inte kommentera, säger Mats Nylén.

Under dagen har polisen knackat dörr i området och pratat med grannar för att samla information. Det arbetet kommer att fortsätta under fredagen.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta NA! Mejla till [email protected] eller sms:a till 72019.

Tipsa polisen

Bor du i Sköllersta eller har du varit där sista dygnet och själv gjort iakttagelser under exempelvis natten som kan vara intressant för polisen? Kontakta då Polisen via tfn 114 14 och välj alternativ 2 för att komma till en av polisens tipsmottagare.

Mer läsning

Annons