Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar bilägare efter våg av inbrott

Se upp för tjuvar! En våg av bilinbrott har drabbat Hallsberg och nu går polisen ut med en varning.– Ta bort stöldbegärliga föremål innan du lämnar bilen, uppmanar biträdande närpolischef Bo Rosendahl.

Annons

Från att ha varit relativt lugnt en tid har antalet bilinbrott plötsligt skjutit i höjden. Under veckan som gått tycks boende i villasamhället Långängen ha varit särskilt utsatta.

Varför tjuvarna har siktat in sig på just Långängen är svårt att veta, och kan vara en slump. Men Bo Rosendahl säger så här:

Mörkt på uppfarterna

– Det är ofta mörkt på villauppfarterna, vilket gör att det inte märks när förövarna håller på.

Polisen kan konstatera att tjuvarna gärna väljer bilar som inte är larmade. Men det som verkar vara avgörande är om det finns synliga värdeföremål eller pengar i bilarna.

– Då slår de sönder en ruta och rycker snabbt till sig sakerna, säger Rosendahl.

Det händer också att bilägare glömmer att låsa sina fordon. Det är mänskligt, menar Rosendahl. Som läget är nu kan det därför vara idé att påminna varandra i grannskapen om den detaljen, påpekar han.

Extra spaning tillsatt

Från polisens sida har de tillsatt extra spaning i jakten på dem som länsar bilar. Patrullerna jobbar en hel del civilt också.

Tidigare har tjuvarna mest hållit till på större bilparkeringar och centralt i Hallsberg. Enligt Bo Rosendahl växlar de dock arena, så alla bilägare bör undvika att lämna föremål i sina bilar.

Mer läsning

Annons