Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Vi befarar att mannen har drunknat"

(Ny version 10.00) Sökandet efter den 48–årige man som saknas efter en båtolycka på Sottern avbröts vid 20.00 på lördagskvällen. Den kommer inte att återupptas i dag söndag.
– Vi befarar att mannen har drunknat, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Annons
Det är i det här området vid Ekenäsviken i sjön Sottern som polisen letar efter den 48-årige mannen som saknas efter en båtolycka i fredags kväll.

48-åringen var under fredagskvällen ute på sjön tillsammans med en kamrat och fiskade, men av okänd anledning kapsejsade båten vid Ekenäsviken, som ligger i den norra delen av sjön Sottern. Den andra mannen kunde ta sig in till land på egen hand. Men inte 48-åringen.

Polis och räddningstjänst sökte efter mannen fram till klockan 00.45 på natten och återupptog sedan sökandet vid lunchtid på lördagen. Men utan resultat.

– Om kroppen finns i vattnet kan den ha flutit iväg på grund av undervattensströmmar. Och i så fall kan den ha flutit i väg ganska långt från sökområdet. Vi har talat med folk som bor i området och de har sagt att det är ganska strömt på platsen, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

I sökandet deltar

bland annat en polishelikopter, en svävare och polishundar. Men vid Ekenäsviken finns ett ganska stort otillgängligt område med vass femtio meter ut från stranden. Det gör svårt för polisen att söka just där.

– Det är extremt otillgänglig terräng. Jag talade med en rutinerad hundförare som är på platsen och han har aldrig varit med om något liknande, säger Anders Wallin.

Sökandet avbröts klockan 20.00 på lördagskvällen efter beslut av polisen. Något sökande kommer inte att ske under söndagen. På måndag lämnas ärendet vidare till Närpolisområde Syd.

- De får då ta beslut om hur de går vidare, och om det blir aktuellt att kalla in dykare, säger polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Den 48-årige mannen är hemmahörande i Kilsmo och hans anhöriga är informerade om omständigheterna.

Mer läsning

Annons