Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill ha in fler tips om hundplågarna

UPPDATERAD. Polisen vet ännu inte vem som plågade chihuahua-hunden på Norrgårdsgatan i Hallsberg förra veckan.

Annons
Chihuahuan på bilden har inget med artikeln att göra.

- Vi har fått in en del tips, men jag kan inte gå närmare in på dem, säger en utredare vid Hallsbergspolisen som har ärendet som sitt högsta prioriterade just nu.

Händelsen där två pojkar ska ha eldat på chihuhuans svans har upprört läsekretsen och följare på sociala medier stort. Flera tycker också att det låter som ett felaktigt rykte, men det är något som polisutredaren bestämt motsätter sig.

- Jag har anmälan här framför mig, och har ingen anledning att tvivla på att saken verkligen inträffat.

Hur stor är chansen att ni hittar förövarna?

- Det viktigaste i nuläget är att folk fortsätter tipsa om de som de sett röra sig vid Norrgårdsgatan.

Om ni hittar fram till de som gjort det och de visar sig vara ägare till hunden, hur ska ni agera då?

- Som jag ser det vore det bäst att omhänderta hunden. Har man gjort något sådant här har man förbrukat sin rätt till att ha hund. Men där är jag inte ensam om att bestämma.

- Förhoppningsvis har förövarna sett de starka reaktionerna som detta väckt på sociala medier. Då borde de också insett hur allvarligt det de gjort är, och att de då genast slutat.

Det var vid 19.30-tiden förra tisdagen, den 25 november, som de två pojkarna observerades vid Norrgårdsgatan. De befann sig då vid hyreshuset närmast Stocksäterskolan och plågade en liten chihuahua-hund, enligt polisen. 

Enligt ett vittne sprakade och gnistrade det från hunden som fick panik, enligt polisen. Polisen i Sydnärke vill nu ha hjälp från allmänheten med att få fast djurplågarna, och har gått ut med en efterlysning bland annat på sin Facebooksida.

Mer läsning

Annons