Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär vårmarknad för stora och små besökare

Att marknadssäsongen drar i gång är ett riktigt vårtecken. Pålsboda var först ut i Sydnärke, med vårmarknad i dagarna två.

Annons
Trivs. Martin Olsson och Cecilia och Isak Cambring trivs på Pålsbodamarken. Lagom stor och trivsam, konstaterar de, och fick denna gång med sig lite bröd och bullar hem. Foto: Veronica Svensson

Allt som hör till en marknad fanns förstås i raderna av marknadsstånd i Pålsboda. Leksaker, ballonger, kryddor, kökstillbehör och T-shirtar till exempel. Isak Cambring hade dock hoppats på en keps, men hittade ingen som riktigt passade. Men fler marknader lär det bli för honom, mamma Cecilia Cambring och pappa Martin Olsson.

– Det är roligt med marknader. Pålsboda är lagom stort och trevligt, och alltid hittar man nåt, säger Cecilia, som denna gång handlat med bröd hem till Hallsberg.

För Liss-Mari och Sven Persson är det i stället vårblommor som handlats.

– Och så har vi hittat lite på bakluckeloppisen, säger de.

I karusellområdet är det full fart, och det finns gott om lotterier och spel i fall någon vill testa sin tur. Bland godiset är nougaten populärast. Det vet Stig Eriksson från Finnerödja som varit med på Pålsbodamarken i 34 år.

– På en säsong brukar jag hinna med 40 marknader. Den här är tidig, men jag har faktiskt varit med på en i Gullspång tidigare i april.

Andreas Ludvigsson, president i Lions Club Pålsboda, är nöjd med uppslutningen, och blickar framåt:

– Nästa år fyller marknaden 50 år, då ska vi hitta på något. Vad vet vi inte än.

Blominköp. Liss-Mari och Sven Persson från Amsebo köper blommor på Pålsbodamarken.
Veteran. För Stig Eriksson är det 34:e gången han står på Pålsbodamarken. På en säsong deltar han på runt 40 marknader. Populärast bland hans godis är fortfarande nougaten, som också är hans egen favorit.
Tradition. För Max Thorén, 13 år från Pålsboda, är det självklart att gå på marknaden. – Jag går båda dagarna. Det bästa är karuseller, kompisar, pizza och munkar, säger han.
Biltokig. Ellinor Lundkvist, snart 2 år, älskar bilar, så vad passande inte bättre än att få sitta i en lastbilskupé i karusellen.
Bakluckeloppis. Birger och Irene Dömstedt sålde verktyg på bakluckeloppisen. Det finns något för alla, intygar de.
Nästa år fyller marknaden 50 år. Då måste vi hitta på något, men vad vet vi inte än, säger Andreas Ludvigsson, Lions

Mer läsning

Annons