Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt band kommer igen

Blev du inte uttagen till Let’s dance? Var inte ledsen för det. På Skärtorsdagen får alla chansen. Då bjuder IFK Hallsbergs hockey upp till dans i Sydnärkehallen, glada amatörer är lika välkomna som dansnördar.

Annons
Dansgala i ishallen. Tre dansare från Dansstudio Lena Johnson ger järnet i tv:s Let’s dance. På Skärtorsdagen är det dags för alla er andra, hälsar danscheferna Lars Oscarson och Jan Karlsson från Hallsbergs hockey.

Inom hockeyklubben tvista de lärde om när föreningen egentligen arrangerade den första nattgalan. I vilket fall som helst har Skärtorsdagsdansen i Hallsberg kommit att bli en kär tradition.

– I nuvarande form startade vi 1993, så i år är det faktiskt 20-årsjubileum, hävdar Jan Karlsson, ordförande i Hallsbergs hockey.

Minst tusen besökare

Tillsammans med Lars Oscarson står ordförande Karlsson som ansvarig för nattgalan. Minst tusen personer brukar komma till denna danskväll, men ansvarsteamet känner sig helt lugna.

– Vi har 60 funktionärer till hjälp, medlemmar från klubben. Till stor del är det föräldrar till våra unga spelare, säger Lars Oscarson tacksamt.

Han berättar att det råder en god och hjälpsam anda i klubben. Alla är medvetna om att den stora nattgalan är en av de viktigaste hörnstenarna i för-eningens ekonomi. Exempelvis är det spelarna i A-laget som ansvarar för att hallen ställs i ordning inför danskvällen.

Längre bar

– I år har vi utökat serveringsdelen med en längre bar och flera bord där gästerna kan sitta. Många har tyckt att det varit lite för trångt i den delen förut. Hallen är så pass stor att det blir gott om utrymme för dansen ändå, säger Jan Karlsson.

En annan nyhet är att dansgästerna kan betala entrén med kort om så önskas. Tidigare år har det blivit en del trubbel när bara kontanter varit möjligt. Man kan också välja att förköpa biljetten i olika butiker runt om i Sydnärke.

Det är alltid lika spännande när hockeyklubben avslöjar vilka dansband de har valt. I år har de än en gång fallit till föga och bokat en favorit i repris – Drifters. Det är tredje året i rad som det bandet spelar i Hallsberg.

Spelar till tre

– Det andra bandet är Chiquita, det blir också bra, lovar Lars Oscarson.

– Banden avlöser varandra och kör nonstop fram till klockan tre – utan pausmusik, tillägger Jan Karlsson och skrattar.

Mer läsning

Annons