Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prideflaggan hissad i Hallsberg

Fem regnbågsfärgade flaggor vajar på olika ställen i Hallsberg, bland annat i rondellen vid Samzeliibron och på Stortorget.

Annons
Prideflagga. Nu har Regnbågsflaggan hissats i Sydnärke. I Hallsberg vajar den bland annat på kommunhusets tak. Att stötta alla människors lika värde tycker kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) är självklart, och ser här till att flaggan hissas i topp.

I dag startar Örebro pride och Hallsbergs kommun vill i likhet med övriga Sydnärkekommuner vara med och manifestera sitt engagemang. Kommunerna har även beslutat annonsera gemensamt för att stödja Örebro pride.

För Hallsbergs kommun är det första gången man hissar Prideflaggorna, men att vara med och stötta festivalen var självklart när förfrågan kom.

– Vi kände att det var på tiden att Hallsbergs kommun manifesterar att man ska ha rätt att själv välja vem man vill vara och vem man vill älska, säger Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg, när Regnbågsflaggan hissas i topp på kommunhusets tak.

Läs mer i torsdagens NA. 

Mer läsning

Annons