Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisbelönad författare gästar Hallsberg

Måndag 16 mars får Hallsberg celebert författarbesök. Då kommer Kristina Sandberg till en författarträff som arrangeras av Hallsbergs bibliotek.

Annons
Kändisbesök. Författare Kristina Sandberg, Augustprisbelönad för boken Liv till varje pris, gästar Hallsberg på måndag 16 mars. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kristina Sandberg belönades i fjol med Augustipriset för sin bok ”Liv till varje pris”. Boken är den tredje och avslutande delen i hennes hyllade trilogi om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik. De tidigare delarna i trilogin är ”Att föda ett barn” och ”Sörja för de sina.”

– Vi tycker det är jätteroligt att vi lyckades planera in det här besöket innan Kristina fick priset. I dag hade det nog varit svårt att boka henne, konstaterar bibliotikarie Katarina Hyttnäs i ett pressmeddelande.

Träffen är förlagd till Församlingsgården, Adventskyrkan. Gratisbiljetter finns att hämta i biblioteket.

Kristina Sandberg är född 1971 och uppvuxen i Sundsvall, men numera bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1997 med romanen ”I vattnet flyter man”.

Motiveringen till att Sandberg fick Augustipriset:

"Vissa livsresor förblir osynliga. Romanen Liv till varje pris är sista delen i en trilogi där varje del utgör ett eget helt. Med sitt epos om hemmafrun Maj visar Kristina Sandberg att inom en örnsköldsviksvånings väggar kan rymmas en hel odyssé. Med distans och empati skildras ett skört och sårigt familjeliv i välfärdsstaten. Noggrant registreras matoset, tvättångorna, havsbrisens farliga sälta. Vi står bredvid Maj i köket med livets stora frågor och vad kan hon hitta på åt dem till middag?"

Mer läsning

Annons