Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Promenerade för en bättre värld

Trevlig samvaro, och dessutom en hjälpande hand för att utrota hungern. Många kom till Hallsbergs församlingshem på lördagen, då Livsloppet arrangerades.

Annons
Återanvändning. Caroline Olofsson på väg att sälja ett par barnbyxor. I bakgrunden Martina Åkerstedt.

Den bistra och ofattbara sanningen är att det någonstans i världen dör ett barn var femte sekund av brist på mat.

Ett sätt att hjälpa till i insamlingen till svenska kyrkans internationella arbete med att utrota hungern, var att i lördags köpa ett startkort till tipspromenaden i Livsloppet.

– Betydligt bättre promenadväder i år, under förra Livsloppet var det snö och is, säger Gunilla Edlund som kommit till församlingshemmet tillsammans med Barbro Adolfsson.

De båda är före detta arbetskamrater, som sedan behållit kontakten.

– Faktum är att vi umgås ännu mer sen vi blev pensionärer. Och eftersom jag lever ensam nu uppskattar jag det väldigt mycket, säger Barbro Adolfsson innan de båda med pigga steg ger sig iväg mot första frågan.

En trappa upp är det loppisförsäljning, som ännu ett led i insamlingen. Det första som möter besökaren är ett bord så fullt av barnkläder att en hel säck med pojkkläder har fått förbli ouppackad vid sidan av.

– Ja, barnen växer fort och då blir det en hel del över, konstaterar Martina Åkerstedt. Både hon och Caroline Olofsson, som säljer tillsammans, hoppas på många barnfamiljer bland besökarna så att kläderna kan säljas och åter komma till användning.

Mer läsning

Annons