Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylar i massor byter ägare oavsett årstid – och väder

Under sommaren öppnas loppisar i allt från garage till lador. När nu sommaren går mot sitt slut, minskar då också intresset för loppis? Så verkar inte vara fallet i Uffes lada. Här köas det redan innan öppning.

Annons
Köplust. Redan precis efter öppningsdags är det många  fyndsugna som tagit sig till loppisen i Uffes lada. Det är stor blandning av prylar eftersom det är öppet för alla att hyra bord och sälja.  Foto: Veronica Svensson

Det är lördag förmiddag i Hallsberg. Utanför Uffes lada är det kö för att komma in i loppisdelen som öppnar prick klockan tio.

– Vi är morgonpigga så vi brukar vara här tidigt. Mitt bästa fynd härifrån är ett glaslejon av Lisa Larsson, säger Irene Wikander.

Hon och Kjell Johansson, båda från Örebro, är stammisar och tycker det är roligt att försöka fynda.

– Kvalitén är viktigast, att det inte är trasigt, menar båda två.

När portarna väl slår upp väntar en salig blandning av prylar. Kläder, kökssaker, verktyg, ja, till och med grönsaker och bröd.

– Jag tittar efter böcker, eller kanske en skål eller duk. Och kameror till min man, han samlar på dem, säger Elvi Berglund och får medhåll av maken Bo.

De bor i Hällabrottet och har som tradition att komma hit på lördagsmorgnarna.

Bland säljarna är humöret lika gott som hos besökarna.

– Vi är här flera gånger om året. Det är inomhus och nära, säger Monica Johansson och Henry Larsson från Mullhyttan.

– Man får vara lite flexibel med priser, men jag tror att det finns köpare av allt. Vilken tid på året det är spelar ingen roll, snarare när i månaden beroende på när lön, pension och barnbidrag kommer, menar Monica.

Loppisen håller öppet mellan klockan 10-15 varje lördag. 

Roligt. Git Cederström, ägare av Uffes lada, trivs bra med att driva loppisen och tycker det är en trevlig social aktivitet.

Mer läsning

Annons