Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putsat och klart för cruising

Bilen är putsad och husvagnen är packad. För 26:e året åker Annelie och Michael Andersson på bilträffen Power meet i Västerås.
– Det är som julafton för oss, säger Annelie.

Annons
Paret Andersson i Pålsboda lägger sista handen vid pustningen av sin Buick från 1950.

Annelie och Michael Andersson börjar bli veteraner på bilträffen i Västerås som marknadsförs som världens största.

– Sedan 1984 har vi hängt på vartenda år, säger Michael.

Det var långt innan de blev ett par. Annelie och Michael har varit tillsammans i nio år och till årets bilträff åker de i en grön Buick super från 1950. Till bilen har de kopplat husvagnen Constructam condor.

– Den är från 1973 men ser mycket äldre ut. Skalet påminner om korrigerad plåt som man hade på amerikanska kåkar på 50-talet, säger Michael Andersson stolt.

Power meet startade i går men Michael Andersson fick inte ledigt från jobbet och därför lämnar paret hemmet i Pålsboda först i dag, klockan sex på morgonen. Ungefär 10 000 bilar och tre, fyra gånger så många personer besöker träffen som pågår till i morgon. Förutom cruising och olika bedömningstävlingar för bilar finns en enorm prylmarknad. Annelie och Michael Andersson har sparat pengar sedan förra årets träff för att kunna handla nya delar till de två andra veteranbilarna som står i deras garage.

När NA besöker paret ett par dagar före avresa är allt utom maten packad i den 50-talsinredda husvagnen. Annelie har förberett kläderna hon ska ha på sig och naglarna pryds av porträtt på Elvis Presley.

Paret har väldigt lika smak, men arbetsuppgifterna är uppdelade. Medan Michael skruvar på bilarna inreder Annelie husvagnen. Även när de kommer till motorträffens marknad drar de åt olika håll.

– Hon är mer för bomull, jag letar plåt, säger Michael Andersson.

För tre år sedan vann Annelie och Michael tävlingen finbilscruising med sin Buick, framröstade av besökarna. Beskedet fick de via telefon, bara någon timme före prisutdelningen. Då hade paret redan åkt hem till Pålsboda.

– Jag har grämt mig sedan dess. Tänkt att få ta emot priset bland allt folk – det måste vara det största som kan hända, säger Annelie Andersson.

Rätta attiraljerna. Annelie Andersson har många 50-talsklänningar att välja på när hon åker på motorträffen. Michael Andersson tycker inte om ”att gå i kavaj och slips”, men sätter gärna på sig de ärvda myggjagarna från 1958.
inför power meet
inför power meet
Ogiltig skyltning. – Registreringsskyltarna på Buicken är inte giltiga. Vi får böta 1 400 kronor om polisen stoppar oss, men det är det värt, säger Annelie Andersson.
inför power meet

Mer läsning

Annons