Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med rock i Hallsberg ikväll

Allt har sin grund i rock´n roll! Med detta som slogan kan det inte bli annat än rejält svängigt med The Wicketts på torget i Hallsberg sent ikväll.

Annons

De är sist ut på scen, i nya Det svänger på torget. På scen har de för övrigt fått stå allt mer sista tiden.

– Det går över förväntan bra. Nästa stora grej för oss är medverkan under Top Cats-spelningen på Hotell Stinsen den 28 september, säger Kenneth Hellsing.

– Vi har jättekul ihop och när det är kul så svänger det, slår Vicktoria Hellsing fast.

Allt började för ett par år sedan då Vicktoria steg in på Tommy Widings butik Låsprofilen i Hallsberg. Han var sugen på att starta ett band, Vicktoria sjunger och hemma hade hon sin man Kenneth som också han sjunger och dessutom spelar trummor. Ingår i bandet gör även Claes Mård, från Studiefrämjandet i Hallsberg.

– Till vardags åker jag ut till Hallsbergs äldreboenden och spelar piano. Det kan tyckas som en kontrast till rock´n rollen i The Wicketts, men med den nya generationen äldre som idag bor där är rock´n rollen på väg in i vad de önskar höra, säger Claes.

Till skillnad från den mer vanliga gittarrocken har de istället piano med, en udda stil som de inte är sena att dra nytta av. Svensk rock går hem i stugorna och därför har de börjat annammat det allt mer. Egenskrivet material finns och planer på att spela in en skiva, samt danskvällar.

– Vi säger inte heller nej till att ge oss ut i Europa på spelningar. Jag har släkt i Spanien, och det tänkte vi försöka dra nytta av, säger Claes.

Mer läsning

Annons