Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rammade polisbil - döms till psykvård

Den 45-årige man som rammade en polisbil och sen angrep tre poliser döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Annons
45-åringen från rättegången.

Den 45-årige mannen kom körande på länsväg 627 utanför Åsbro i slutet av juli. När han såg en polisbil körde han in i bilen i hög hastighet. Polismannen i bilen, som uppskattade hastigheten till 80-90 kilometer i timmen, slungades fram emot ratten och fick en whiplashskada. När den omtumlade polismannen tog sig ur bilen såg han 45-åringen komma gående mot bilen.

Mannen var arg, aggressiv, skrek och gestikulerade. Polismannen märkte att 45-åringen var påverkad. Mannen försökte sen slå polisen, men missade. Han upprepade orden ”skjut mig” under hela tiden och berättade att han ville dö. Två poliser larmades till platsen och när de anlände utbröt en brottningsmatch mellan alla.

45-åringen blev också sprejad i ansiktet med pepparsprej för att han skulle lugna ner sig. Till slut kunde de sätta hand- och fotfängsel på honom. Nu döms mannen för en rad brott. Det handlar om vållande till kroppskada, våldsamt motstånd och grov vårdslöshet den aktuella dagen. Men också grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning vid ett tidigare tillfälle.

Men istället för fängelse döms mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. I ett rättspsykiatriskt utlåtande står det att 45-åringen led av allvarlig psykisk störning vid gärningarna och att det finns ett behov av vård.

Mer läsning

Annons