Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt förutsättningar lockar folk till vården

Visst går det att locka folk till vården - om jobbet görs attraktivt. Det anser Michaela Frick 28 år, en av tio medarbetare som fått vidareutbilda sig till undersköterska genom Hallsbergs kommuns försorg.

Annons
trygghet. Michaela Frick är en av tio medarbetare som vidareutbildat sig till undersköterska genom Hallsbergs kommuns försorg. Med bra villkor och stabil ledning går det absolut att locka folk till vården, menar hon. Här tittar Michaela på nostalgibilar ihop med Tommy Gustavsson på gruppboendet Östansol.

 De senaste dagarna har NA berättat om motvinden på Hallsbergs vårdcentral, där det tycks ha blivit stört omöjligt att rekrytera läkare.

Från den kommunala vården har man dock roligare nyheter. Hallsberg har i dagarna haft examen för tio nya undersköterskor som gått omvårdnadslyftet, med inriktning mot äldreomsorg eller funktionsnedsättning.

NA har träffat en av de nybakade undersköterskorna. Michaela Frick jobbar på gruppbostaden Östansol i Östansjö.

– Jag är jätteglad som fått göra det här. Det känns som ett privilegium att få utbilda sig, och vi har sluppit ta lån, säger hon.

Michaela tänkte egentligen bli sjuksköterska efter gymnasiet, och gick på utbildningen ett år.

– Men det var inte min grej. Det var för mycket administration, jag vill vara nära människor. Så jag hoppade av, förklarar hon.

Michela har jobbat inom äldreomsorg. Men det som intresserat henne mest är neuropsykiatri och funktionsnedsättningar inom det området, exempelvis autism och Asperger.

Från början kommer Michaela från Norrköping, men hennes kärlek Daniel är från Örebro. År 2009 gick flyttlasset till Närke.

– Jag såg då att de sökte personal till LSS i Hallsberg. Hösten 2010 fick jag hoppa in som vikarie på ett autismboende.

Under ett par år hoppade Michaela runt på fyra boenden. Men våren 2013 fick hon ett längre vikariat på Östansol, där hon trivs väldigt bra. Hennes chef frågade om hon ville utbilda sig via omvårdnadslyftet.

– Jag tänkte att i stället för att gå och vanka på vårdbiträdeslön kan jag väl se om det går, säger Michaela och skrattar.

Utbildningen skräddarsyddes till var och en. Sådant de redan kunde fick de möjlighet att tenta av.

– Det var ett jättebra upplägg, och lärarna var underbara. Vi hade Britt-Sofie Andersson och Aina Karlsson, de är sjuksköterskor i grunden båda två.

Modellen att läsa och jobba parallellt var tufft, men mycket bra, tycker Michaela. Då gavs det hela tiden tillfälle att omsätta och pröva det man lärde sig, menar hon.

Har utbildningen gjort skillnad?

– Absolut. Man ser saker och ting på ett helt annat sätt, tänker annorlunda och får förståelse. Både specialpedagogiken och socialpedagogiken gav mycket.

Pluggandet belönades med fast tjänst på 75 procent, och nästan en tusenlapp mer i lön.

– Så kan man få folk till vården. Med bättre villkor, bättre löner och stabil arbetsledning. Och se till att man har arbetslag som trivs.

Barbro Isaksson

Mer läsning

Annons