Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca firade sin födelsedagsfest med 50-talstema

Musiken strömmar ur jukeboxen i hörnet, chipsen står framdukade och hamburgarna är redo för servering. Det är fredag kväll på Nostalgifiket i Sköllersta, som i kväll är platsen för Rebecca Lekmyrs födelsedagsfest.

Annons

Sköllersta. -Jag älskar 50-talet, säger Rebecca som egentligen fyller 11 år först på onsdag. Hon har ändå redan fått födelsedagspresenten av mormor, en ny blus från favoritaffären med 50-talskläder, så att hon kan ha den i kväll. Intresset för 50-talet började för något år sedan, med filmer och musik som stor inspiration.

– Jag tycker kläderna är så fina, och musiken är bra. Min favoritfilm är Grease, berättar Rebecca.

Idén till festen kom i somras då familjen, som bor i närheten, fikade på kaféet. Med Rebeccas intresse kändes platsen självklart, och ägarna Lasse och Kristina Hansen hakade på direkt.

När klasskompisarna anländer har de gått in för temat lika mycket som Rebecca. Prickiga klänningar, skinnjackor, hårband och solglasögon pryder festdeltagarna. Snart är dansen i gång, flipperspelet flitigt använt, och feststämningen är hög.

– Det bästa med 50-talet är att man får dansa mycket och ha snygga kläder, säger Dennis Hedelund och Elias Lindström.

– Jag gillar kläderna och musiken, håller Ellen Lindholm med.

Fest. Alla klasskompisarna hade gått in för att följa 50-talstemat på Rebecca Lekmyrs födelsedagsfirande på Nostalgifiket i Sköllersta. Hamburgare fyllde på energidepåerna. Foto: Veronica Svensson
Flipperspel. Nadja Jonsson, Jennifer Ayaz och Ellen Lindholm testar flipperspelet.
Syskon. Lillebror Eric och storasyster Rebecca Lekmyr är redo för fest.
Presentöppning. Även om Rebecca egentligen inte fyller förrän 10 december fick hon öppna klasskompisarnas presenter.
Dans. Det bästa med 50-talet är att man får dansa mycket och ha snygga kläder, tycker Dennis Hedelind och Elias Lindström.
Jag tycker kläderna är så fina, och musiken är bra. Min favoritfilm är Grease. Rebecca Lekmyr, som i fredags firade sin 11-årsdag med 50-talsfest

Mer läsning

Annons