Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekorddeltagande i Svealandsfräsen

Motocrossen upplever ett stort uppsving just nu. Det konstaterar arrangörerna till Svealandsfräsen efter rekordmånga anmälda förare till lördagens tävling.

Annons
Klassen för 85 kubik har precis startat. I första kurvan kan det bli trågt för de ivriga unga förarna.

Över hundra anmälda förare, i den unga åldern av 8- 16 år. Och det utan att Hallsbergs MK gjort någon särskild marknadsföring inför Svealandsfräsen.

– Nej, det sprider sig mun till mun och dra mycket folk bara av det. Det märks att motocross är stort i dag, säger Björn Linné, tävlingsledare för Svealandsfräsen och även för Skaraborgsfräsen som avgjordes under söndagen.

Förarna i helgen kom från bland annat Hallsberg, Tibro, Kristinehamn och Karlskoga. Under NA:s tidiga besök på lördagen hade de yngsta förarna nyss avslutat dagens första körning på sina 65 kubikscyklar. Men helgen inleddes redan på fredagkvällen.

Läs mer i måndagens NA

Även en liten cykel kan göra höga hopp. Och som funktionär har man god sikt mot förarna. Upp emot ett 50-tal funktionärer från Hallsbergs MK fanns engagerade för att få allt att fungera under de båda tävlingarna.
Det är tråkigt att bli omkörd. Men ett par hjälpande händer är aldrig långt borta, och snart går den snabba färden vidare.

Mer läsning

Annons