Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga till Alléskolan

Av totalt 1900 elever är 600 förstagångselever. Det är rekord för antalet sökande och antagna till Alléskolan höstterminen 2014-2015.

Annons

Totalt kommer Alléskolan att ha cirka 1900 elever, både ungdomar och vuxna, från och med skolstarten i augusti.

– Det blir 600 förstaårselever som börjar i höst. Det är ”all time high”. Så många elever har aldrig börjat på Alléskolan tidigare, säger Hans Karlsson, (s), ordförande i Sydnärkes utbildningsförbunds direktion.

Till de nationella gymnasieprogrammen är det totalt 450 elever som har antagits. 260 av dem kommer från medlemskommunerna Askersund, Hallsberg och Laxå. 190 elever kommer från andra kommuner.

Flest sökande har det varit till de nationella gymnasieprogrammen Bygg- och anläggningsprogrammet och Teknikprogrammet.

Totalt är det sju program som ökar i elevantalet och sex program som minskar. Två program har samma ansökningsantal som förra året.

Det program som färre har sökt till är Industritekniska programmet.

– I höstas lade regeringen förslaget att lägga in Industritekniska programmet i Teknikprogrammet. Det kan ha bidragit till att färre sökte, säger Ewa Hardmo, tillförordnad förbundsdirektör och rektor för enhet ett.

Enligt Ewa Hardmo fick de i maj i år veta att Industritekniska programmet inte kommer att gå in i Teknikprogrammet, utan finnas kvar som ett eget program.

Antagningssiffrorna visar att Samhällsprogrammet har tappat en del elever, i stället har eleverna valt Ekonomiprogrammet och Humanistiska programmet.

Naturvetenskapliga programmet har vänt sin trend och har fått fler sökande till höstterminen 2014, jämfört med höstterminen 2013.

I höst kommer 1 500 elever att gå på gymnasieprogrammen och cirka 400 elever kommer att vara inskrivna på Alléskolans vuxenutbildning och språkintroduktion.

Just nu görs marken, utanför Sydnärkes utbildningsförbunds expedition, i ordning för en paviljong som ska innehålla stödverksamhet för skolans elever.

Räcker lokalerna till för alla eleverna?

– Ja, de räcker. Vi har hyrt in pedagogiska paviljonger. Vi hyr dem på tre år och då binder vi inte upp pengarna, säger Hans Karlsson.

Antagningsbeskeden är utskickade till de elever som har sökt sig till Alléskolan.

Höstterminen på Alléskolan startar efter sommaruppehållet måndagen den 18 augusti.

Mer läsning

Annons