Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärer får trevligt på stationen

Tio kommuner i Sverige ska i år samarbeta för att få till bättre och trevligare stationsmiljöer för sina resenärer. Projektet kallas Attraktiva stationer. En av de utvalda kommunerna är Hallsberg.

Annons

Arbetet med Attraktiva stationer har pågått en tid. Projektet har startats och ägs av Jernhusen, Trafikverket, Svensk Kollektivtrafik, Samtrafiken och Sveriges kommuner och landsting. Ute i landet växer intresset för arbetet.

Det övergripande målet för projektet är att göra resenärer nöjda. På det viset vill man öka kollektivtrafikresandet och skapa ett fungerande och framgångsrikt samarbete mellan ansvariga aktörer i stationsfrågan.

För en tid sedan hölls en konferens om projektet dit landets kommuner var inbjudna. I samband med det kunde också anmälan lämnas från dem som önskar arbeta för en trevligare stationsmiljö på sina orter under år 2011.

– Vi från Hallsberg var de enda från Örebro län som deltog på konferensen, säger kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) aningen förvånat.

Från Hallsberg lämnades också en intresseanmälan till att få delta i samarbetsprojektet. Och i torsdags kom beskedet:

– Vi är en av tio utvalda kommuner i landet. Det känns väldigt roligt, och stärker Hallsberg som logistikcentrum, säger Doxryd.

Övriga kommuner som deltar i samarbetet i år är: Alvesta, Boden, Gävle, Helsingborg, Flemingsberg, Jönköping, Norrköping, Sundsvall och Uddevalla.

Mer läsning

Annons