Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revs även motionen om Folkets hus?

Allmänheten kunde ha fått tycka till om Folkets hus-tomten i Hallsberg för länge sedan. Det påpekar Tomas Hagenfors (KD) som är riktigt irriterad.

Annons
Irriterad. Snart ska invånarna få tycka till om tomten efter Folkets hus. På tiden, anser Tomas Hagenfors (KD), som föreslog samma sak för ett år sedan.

– De frågor som majoriteten lyfter nu skrev jag en motion om för snart ett år sen, och nog är det märkligt att man inte kunnat ge svar på den ännu. Men den kom väl från fel parti, säger han.

Hagenfors lämnade in motionen i mars 2014.

I den föreslog han att kommunen skulle praktisera ett reellt medborgarinflytande genom att låta allmänheten säga sitt om hur den lediga tomtytan ska användas.

– Jag ville att man skulle bredda tillgängligheten i den här frågan, inte minst för att nå unga. Ett förslag var att använda kommunens hemsida för att ta emot synpunkter.

Sedan revs Folkets hus, tomten står tom och något svar på motionen syns fortfarande inte till, konstaterar Hagenfors.

– Hur svårt kan det vara? undrar han.

Faktum är att frågan om hur tomten efter Folkets hus ska användas är svår, menar kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

- Som vi sa tidigare i veckan så pågår en utredning om vad som är möjligt att anlägga på tomtytan, säger han.

Hur ser exempelvis bullernivåerna ut på platsen, och vad innebär det nära läget till järnvägen?

- Det är rimligt att vi vet förutsättningarna innan vi bjuder in allmänheten till dialog, så det inte blir någon låtsasdialog.

När detaljplanearbetet sedan kommer igång involveras dessutom allmänheten alltid, påpekar han.

När det gäller Hagenfors motion kommer den att besvaras i kommunstyrelsens den 3 februari, det första mötet som är efter helgerna, tillägger Andreas Svahn.

Mer läsning

Annons