Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivning blev upprustning

Hallbo gör en kovändning. Planerna på att riva ytterligare ett 50-tal lägenheter i fastigheten Regnbågen skrinläggs. I stället inleds en kraftig upprustning i hyreshuset för att möta efterfrågan på attraktivare bostäder.

Annons
Stopp för rivning. I fjol presenterade Hallbo en vision där ytterligare 50 lägenheter skulle rivas i kvarteret Regnbågen och resten rustas. Men nu blir turordningen en annan, man börjar med att renovera.arkivbild: elin kjellin

Det börjar bli bråttom i Hallsberg. Andra kvartalet år 2013 öppnar Postens nya terminal på orten, och kommunen vill gärna ha bra bostäder i beredskap för de anställda.

– Därför har styrelsen för Hallbo beslutat att påbörja upprustningen av Regnbågen efter sommaren, säger ordföranden Hans Karlsson (S).

Ni hade bestämt att riva en del till av huset. Hur tänker ni nu?

– Beslutet vi har fattat nu gör att vi vinner tid. Kvarstår behovet av bostäder har vi möjlighet att behålla Regnbågen. Vi ser bättre om ett till två år, förklarar Hans Karlsson.

Huset Regnbågen byggdes på 1960-talet och bildade ursprungligen en cirkel, med undantag för en öppning. Byggnaden bestod från början av fem moduler som satt ihop, och en av dem revs 2009.

50 lägenheter

Enligt det nya beslutet inleds renoveringen i den mindre av de båda huskropparna. Det rör sig om 50 lägenheter. I nästa steg upprustas den större huskroppen från respektive gavel. Där finns för dagen 140 lägenheter.

– På det viset kan beslut om den mellersta sektionen i den stora byggnaden ska rivas eller inte fattas senare. Vi behöver inte bestämma det förrän år 2015, säger Hans Karlsson.

Vid renoveringen kommer man att byta stammar i hela fastigheten. Vidare ska lägenheterna få nya kök och badrum.

Upprustningen av den mindre huskroppen beräknas kosta cirka tio miljoner kronor. Pengar till det får Hallbo genom försäljningen av några mindre fastigheter. Dock är det osäkert om den tidigare utlysta försäljningen av hyreshusen i Sköllersta blir av i det här skedet.

– Vi gjorde dessutom ett bra resultat år 2011 då vi gick fyra miljoner plus, säger Hans karlsson.

På torsdag den 8 mars ordnas ett informationsmöte på dagcentralen Knuten om förändringarna i Regnbågen.

BARBRO ISAKSSON

019-15 54 12

[email protected]

Mer läsning

Annons