Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotquist tillbaka i Hallbo

Hallbo har fått en nygammal vd.
– Det känns jädrigt roligt att komma tillbaka, säger tillträdande vd Håkan Rotquist.

Annons
Nygamla vd:n Håkan Rotquist är tillbaka i Hallbo.

Efter fem år är Håkan Rotquist tillbaka som vd på Hallbo. I går träffade han sin personal och det blev officiellt att Rotquist åter intar vd-stolen.

– Det största skälet till att jag är tillbaka är att jag fick en förfrågan. Dessutom trivdes jag väldigt bra med personalen. Det är samma arbetskamrater som på min tid, duktigt folk som jag hade väldigt roligt med, säger Håkan Rotquist.

Förra gången kom Rotquist in som vd genom ett konsultuppdrag då Hallbo skulle separeras från HSB och bli en egen administrativ enhet. Detta var 2005. År 2007 ansåg han sig vara klar med det uppdraget och valde att säga upp sig.

Hur länge blir du kvar den här gången?

– Jag jobbar så länge som jag trivs och tycker att det fungerar. Men jag är inte purfärsk, det är inte så lång tid kvar innan man slutar normalt, konstaterar Rotquist som är 62 år gammal.

Under de fem år som Håkan Rotquist varit borta från Hallsberg har han varit tjänstepensionär och hållit på med sin skogsfastighet i Kumla samt umgåtts med sina barnbarn, berättar han.

– Jag har inte varit sysslolös, men har inte haft något yrkesliv sedan jag slutade på Hallbo.

Vad har du för planer för Hallbo?

– Jag är styrd av de styrelsebeslut som ligger bestämda sedan innan så först ska jag sätta mig in i dem. Jag vill fortsätta den goda utveckling som Hallbo haft, få kontinuitet och se till att hyresgästerna är nöjda.

Kommer Hallbo att bygga nya lägenheter?

– Hallsberg är en kommun som näringslivsmässigt gått framåt kollosalt. Det måste finnas lägenheter men om det är Hallbo eller någon annan som ska bygga dem har jag ingen uppfattning om än.

Förra vd:n slutade på grund av att Hallbo kan gå från stiftelse till bolag. Hur ser du på det?

– För Hallbos del är det ingen skillnad mellan stiftelse och bolag. För mig spelar det ingen roll, det förändrar inte verksamheten.

Den 16 april tillträder Håkan Rotquist sin nygamla post och kommer att arbeta 60 procent.

Bakgrund

I början av 2010 tog Astridh Fredriksson över som vd för Hallbo efter Anne-Lie Carlos Jeansson.

I slutet av februari i år meddelade Astridh Fredriksson plötsligt att hon avgår från sin post. Anledningen uppgavs vara att styrelsen för en diskussion om att omvandla Hallbo från stiftelse till bolag. Detta innebär att Hallbo kommer att bli mindre självständigt och i stället föra ett tätare samarbete med kommunen. Ett beslut som vd Astridh Fredriksson ifrågasatte.

Den 16 april tillträder Håkan Rotquist posten som Hallbos vd. Astridh Fredriksson har sex månaders uppsägningstid och kommer att stå till förfogande under en överlappningsperiod, uppger styrelseordförande Hans Karlsson (S).

Mer läsning

Annons