Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rum i postterminalen brann

En brand bröt av okänd anledning ut i ett rum i postterminalen i Hallsberg på fredagsmorgonen.

Annons

Branden, som larmades till Nerikes brandkår som ett automatlarm klockan 07.58, började i ett ställverk placerat i rummet på plan 2. Ingen post ska ha skadats i branden.

- Vi vet inte hur branden startat, men den begränsades till det här rummet. Just nu vädrar vi ur, säger Thomas Petersson, inre befäl på räddningstjänsten.

Under eftermiddagen kunde räddningstjänsten lämna terminalen.

Postterminalen utrymdes i samband med branden och 70 ur personalen lämnade byggnaden i två timmar. Ingen person ska ha kommit till skada. Nerikes brandkår hade tio brandbilar på plats - fyra ambulanser hade också larmats till terminalen.

- Vi har läget under kontroll. Ingen person har kommit till skada och inte heller några kundvärden har skadats. Postutdelningen kommer sannolikt att försenas under dagen, men det är oklart hur mycket, säger Dovile Raolzeviciute, terminalområdeschef.

Branden har lett till att hela terminalen är strömlös och kunde under fredagen inte användas.

- Som tur var var nästan all post färdigsorterad när branden inträffade, så dagens postgång påverkades bara marginellt, säger Maria Ibsén, pressekreterare på Postnord.

Nästa veckas postleveranser har dirigerats om till andra terminaler på andra håll i Sverige för sortering.

- Vi vet ännu inte när felet är åtgärdat och det pågår ett intensivt arbete med att återställa ställverket, säger Marie Ibsén.

I lokalerna spreds också en stark doft av brända kablar, vilket gjorde att lokalerna behövde vädras ur under fredagen innan de kunde tas i bruk igen.

Det var på fredagseftermiddagen oklart om nästa veckas postleveranser kommer påverkas av branden.

Mer läsning

Annons