Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S får mothugg inför kyrkovalet

Rolf Hedén (C) går till motattack. Han tolererar inte Socialdemokraternas prat om att ta egen majoritet i Hallsbergs församling. – Ska de ta över kyrkan då? Det är sannerligen inte deras egen arena, ryter han

Annons

Flera av Hallsbergs kommunpolitiker har letat sig till Svenska kyrkan för att kandidera till kyrkovalet den 15 september. Centerns Rolf Hedén är en av dem, och han kandiderar som förstanamn på Församlingens väls lista.

– Jag har blivit tillfrågad tidigare om att engagera mig, men jag har ju haft fullt upp med arbete och kommunpolitiken, säger han.

Rolf Hedén tycker om nutidens kyrka som strävar mot att vara en öppen mötesplats för alla. I dag står kyrkan på den enskilda människans sida, i stället för på överhetens som det var förr, som Hedén säger.

– Och då ska inte sossarna komma och göra anspråk på att ta över makten i kyrkan. Då har de inte förstått vad kyrkan är. Jag anser att deras agerande strider mot den kristna synen på samhället, där humanism och demokrati har sin grund, säger Rolf Hedén.

Hur tycker du att de styrande i kyrkan ska förhålla sig då?– Ja inte ska vi driva partipolitik i kyrkan i alla fall. Vi behöver tillsammans rikta in oss på kyrkans uppgifter och mål, jobba för att få med flera i verksamheten och se till att människor känner samhörighet.

Mer läsning

Annons