Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S har gott om folk på kommunlistan

Socialdemokraterna i Hallsberg har valt kandidaterna till kommunfullmäktige inför höstens val.– Vi är 68 kandidater. Jätteroligt att intresset är så stort, säger Andreas Svahn, som är i topp.

Annons
Socialdemokraterna mönstrar med 68 namn på kommunlistan till valet. Bland tungviktarna i toppen har nykomlingen Veronica Wallgren kommit in på plats 10.

Den digra listan består av många kända namn, mixat med flera yngre och nya.

I topp står Andreas Svahn som tillträdde som kommunstyrelsens ordförande i mars förra året. På andra plats finns Jenny Steen från Pålsboda som i dag är landstingsråd.

I dag har Socialdemokraterna 23 mandat i fullmäktige. Att presentera 68 namn inför höstens val kan tyckas mycket. Men partiet säger sig vilja ha en valsedel som präglas av erfarenhet samtidigt som fler nya får en chans att vara med och påverka.

– Vi vill att hela kommunen ska vara representerad och ser också till åldersstruktur och bakgrund, säger Andreas Svahn och tillägger:

– Att vi är många innebär också att de flesta invånarna känner någon av oss. Det är trevligt, så att vi inte bara blir ”de där politikerna”.

Bland de beprövade finns Veronica Wallgren som är relativt nyinflyttad i Hallsberg. Hon står på tionde plats och lär hamna i hetluften.

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla kommunen. För mig ligger skolan och välfärden närmast hjärtat, säger hon.

S i Hallsberg valet 2014

Socialdemokraterna har 68 namn i åldrarna 21 till 70 år på kommunlistan inför valet 2014.

Tio i topp är:

1. Andreas Svahn, 41 år, Hallsberg.

2. Jenny Steen, 36 år, Pålsboda.

3. Magnus Andersson, 39 år, Hallsberg.

4. Siw Lunander, 58 år, Hallsberg.

5. Ulf Ström, 52 år, Östansjö.

6. Anne Carlkvist Fors, 60 år, Hjortkvarn. 

7. Magnus Fahlström, 46 år, Vretstorp. 

8. Inga-Britt Ritzman, 68 år, Hallsberg. 

9. Peter Björk, 23 år, Hallsberg. 

10. Veronica Wallgren, 37 år, Hallsberg.

Mer läsning

Annons