Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och MP lägger eget ramförslag

För första gången presenterar Socialdemokraterna och Miljöpartiet ett eget förslag till budgetram för 2014 och en långtidsplan 2015-2016. Det tidigare samarbetet med oppositionen har spruckit.

Annons

Budgetramarna beskriver hur mycket pengar kommunens nämnder och styrelser har till verksamheten de närmaste åren.Fullmäktige beslutar om ramarna 2014-2016 nu i juni, sen tar de budgeten för nästa år i november.

– Vi talar om en budget med ansvar för framtiden. Läget är mycket tufft, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

Den här gången lägger de styrande Socialdemokraterna samt Miljöpartiet fram ett eget ramförslag på tu man hand. Tidigare har alla partiföreträdarna suttit tillsammans och resonerat.Men Vänsterpartiet har nyligen hoppat av det rödgröna samarbetet. Det nära arbetet med borgerliga alliansen har också krackelerat i vår. Det skedde när alliansen gick sin egen väg i frågan om Hjortkvarns skola, efter att kultur- och utbildningsnämnden beslutat att den skulle läggas ned.

– Vi ser ingen poäng i att sitta i storgrupp med företrädare som inte vågar stå upp för de krav som ställs för att klara ekonomin. Nu krävs förmåga att ta ansvar och orka fatta de tuffa besluten, säger Andreas Svahn.

Läs mer i tisdagens NA.

Mer läsning

Annons