Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sammanslagning nära för IFK och HBK

En sammanslagning mellan IFK Hallsberg och Hallsbergs BK närmar sig. Nu har klubbarna planerat in extra årsmöten för att rösta igenom förslaget. – Min bild är att de flesta medlemmarna är positiva till sammanslagning, säger IFK:s ordförande Hans Karlsson.

Annons

Planerna på en sammanslagning kom i gång på allvar i somras. En gemensam arbetsgrupp med tre personer från vardera klubb fick i uppdrag att genomgående arbeta fram möjligheter till en sammanslagning.

– Vi har arbetat förutsättningslöst sedan dag ett med hur det skulle fungera med en förening i stället för två. Vi har haft ganska många möten där vi gått igenom organisationernas ekonomi och hur verksamheterna har bedrivits, berättar IFK Hallsbergs ordförande Hans Karlsson.

Och nu är alltså ett formellt beslut nära. I måndags hade arbetsgruppen ett möte.

– Där gick vi igenom en del dokument som klubbarna har som stadgar. Sedan även andra policydokument som är fastställda som styrdokument i föreningarnas verksamhet och då kollat på vilket sätt det finns skillnader i de dokument som vi behöver arbeta fram, säger Karlsson.

Planerna är nu så långt gångna att föreningarna har kallat till extra årsmöten för att ta beslut om en sammanslagning. IFK Hallsberg kommer att ha sitt årsmöte den 18 november.

– Och då blir sammanslagningen den enda punkten vi tar upp på det mötet, säger Karlsson.

Har du några indikationer på vad medlemmarna anser?

– Vi har ju haft ett antal diskussioneri styrelsen och min bild är att de flesta medlemmar är av insätllnignen åsiktne att det är en styrka före båda föenignar att arbeta tillsammans, säger Karlsson.

Även hos Hallsbergs BK är tongångarna positiva till en sammanslagning.

– Vad det verkar när man träffar folk och medlemmar är det bara positiva saker man hör. Ju större, desto starkare. Det är så man får se det i dag, säger Maths Lundbom i Hallsbergs BK och fortsätter:

– Och med sponsorbiten där blir det i så fall inte två som krigar om sponsorer. Det känns som det mesta blir lite lättare.

Hallsbergs BK kommer ha sitt extrainsatta årsmöte i slutet av den här månaden.

Om de båda klubbarna röstar igenom en sammanslagning ska en så kallad interimistisk styrelse tillsättas för att dra i gång verksamehten. Detta eftersom de båda ordinarie klubbarna kommer finnas kvar fram till de ordinarie årsmötena som hålls i februari mars.

– Men förhoppningen är att vi ska kunna komma i gång med en gemensam verksamhet så snart som möjligt, säger Hans Karlsson.

Mer läsning

Annons