Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsningar på IT i skolundervisningen

Kommunstyrelsen har lämnat sitt svar till Joacim Storm (M), som i en motion uppmanat till en satsning på IT inom skolundervisningen. Det finns pengar budgeterade fram till 2014 på de åtgärder Storm efterlyser, men ännu pågår arbetet med att installera den utrustning som tekniken kräver.

Annons

I slutet av 2010 skrev moderaten Joacim Storm en motion där han uppmanade kommunledningen att göra en satsning på IT inom skolan. Storm menar att kommunen har hamnat på efterkälken när det gäller IT-tekniken i undervisningen. Han vill att det internetbaserade filmvisningssystemet FLOD (flexible learning on demand) ska gå att använda vid alla skolor i kommunen. Han yrkar också på att det borde skapas fler lektionssalar som är utrustade med teknik som klarar av att visa film via internet och FLOD, och att det införs trådlösa nätverk i kommunens skolor.

I svaret till Storm skriver kommunstyrelsen att man har satsat en miljon kronor i budgeten för 2012 på IT-stöd till kultur- och utbildningsnämnden. I flerårsplanerna för 2013 och 2014 är en halv miljon budgeterade för vardera åren, ett anslag som ska användas till just den utrustning Storm syftar på.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons