Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD inte inbjudna till manifestation

HALLSBERG. På måndag är det en månad sedan terrordåden i Norge den 22 juli och då hålls en manifestation på Stortorget i Hallsberg. Samtliga partier i kommunfullmäktige utom Sverigedemokraterna står bakom manifestationen.

Annons

– Vi vill göra det här som ett stöd för terroroffren i Norge. Det här är en markering mot främlingsfientlighet. Vi frågade de partier som vi tidigare samarbetat med när det gäller att motarbeta rasism och alla ville vara med, säger kommunfullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S).

Ulf Johansson talarKarlsson kommer att tala under manifestationen tillsammans med en representant för Alliansen och Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johansson.

– Det här är en viktig fråga. Det som hände i Norge var ju en attack mot demokratin och om Hallsbergs kommun bestämmer sig för att manifestera mot det är det en självklarhet för mig att vara med, säger Ulf Johansson.

Naturligt att utesluta SDTill de partier som bjudits in till manifestationen hör alltså inte Sverigedemokraterna och det anser Hans Karlsson är full naturligt.

– I sitt partiprogram gör de helt klart att de gör skillnad på människor. För mig är det självklart att inte fråga SD när det gäller en manifestation för människors lika värde, säger Hans Karlsson.

SD: Vi borde blivit tillfrågadeSverigemokraternas kommunfullmäktigeledamot Majlis Telemo anser att även hennes parti borde blivit tillfrågade om att delta i manifestationen.

– Det har vi väl gjort klart många gånger att vi inte tolererar någon rasism. Om alla andra partier är med borde vi också blivit tillfrågade, säger Majlis Telemo.

Mer läsning

Annons