Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serieteckningslektion med Gahrton och Unenge

I torsdags fick årskurs tre till sex på Östansjö skola lära sig teckna serier av julkalenderaktuella Måns Gahrton och Johan Unenge.

Annons
I torsdags fick årskurs tre till sex på Östansjö skola lära sig teckna serier av julkalenderaktuella Måns Gahrton och Johan Unenge.BILD: ALEXANDER CARLSSON

Klass tre-fyran sitter samlad inför författarna och serietecknarna Måns och Johan.

– Hur gjorde ni för att Gyllene knorren skulle bli julkalender? frågar eleven Ida Ljungström.

– Ja vi hade ju skrivit flera böcker innan så de frågade faktiskt oss och vi skickade in en idé. Sedan valde de olika idéer som de fått in, det är lite som en tävling, svarar Måns.

– Vad gör ni på fritiden? frågar eleven Mattias Olsson

– Det bästa jag vet är fortfarande att åka skejtboard som jag gillade när jag var mindre men nu när man är äldre vågar man inte lika mycket, jag är lite feg och mera rädd för att skada mig, svarar Johan Unenge.

Frågorna fortsätter att hagla från barnen, de frågar hur man kommer ihåg idéer, om de var tjejtjusare när de var små och hur man blir författare.

– Jag tror man blir författare om man inte kan låta bli, om det är det roligaste man vet och bara måste göra det och inte kan sluta, svarar Johan Unenge.

De avslöjar att de inte var några tjejtjusare, de var alldeles för rädda och kommer man på en smart idé kan man ringa och prata in den på sin telefonsvarare.

Johan Unenge var med i skolan även under fredagen.

Alexander Carlsson

Läs mer i lördagens NA.

Hela tre-fyran lyssnar intresserat på Johan Unenge och Måns Gahrton som ger tips på hur man tecknar serier.BILD: ALEXANDER CARLSSON

Mer läsning

Annons